menu

MAAK KENNIS MET ANITA

ANITA
LIJKT OP: DUTCH TERRIER CROSS
GESLACHT: VROUWELIJK
LOCATIE: CYPRUS
GESCHATTE LEEFTIJD: 2 JAAR
GROOTTE: MEDIUM
OVER ANITA

ZINDELIJK

Ja

GEZONDHEID

goed, maar ik heb medicijnen nodig

VERKIEST EEN THUIS MET

liefde, knuffels en wandelingen

MAAK KENNIS MET ANITA

Hallo, ik ben Anita, een echt zonnestraaltje met een vrolijk en lief karakter.

Mijn opvanggezin omschrijft mij als: ‘’echt FANTASTISCH, ze houdt van alles en iedereen, groot of klein (behalve misschien katten ), een hele vrolijke meid.’’

Ik ben 2 jaar oud, een prachtig en heel sociaal dier. Ik kan heel goed overweg met andere honden en ik ben echt dol op mensen. Jong, oud, groot, klein, … ik hou van hen allemaal.

Het eerste jaar van mijn leven was niet zo gemakkelijk. Mijn poot was gebroken en omdat ik niet de juiste verzorging kreeg, is het bot niet recht terug elkaar gegroeid. Maar ik heb er totaal geen last van! Ik kan nog alles doen wat ik wil en ik geniet enorm van mijn wandelingen, zonder enig probleem. Maar alsof dit nog niet erg genoeg was, ben ik ook nog eens gebeten door een zandvlieg en heb ik Leishmania gekregen. Hiervoor ben ik behandeld en de ziekte is nu latent en onder controle. Leishmania is controleerbaar en NIET levensverkortend als het correct opgevolgd wordt. Ik moet wel elke dag (goedkope) medicatie innemen en dit levenslang, zodat de ziekte latent en onder controle blijft. Het reddingsteam weet veel over Leishmania (dat trouwens niet overdraagbaar is) en zij hebben me verteld dat ik me geen zorgen moet maken. Als ik twee keer per jaar mijn bloed laat testen, zodat de behandeling opgevolgd kan worden, ga ik een lang en gelukkig leven kunnen leiden! En de mensen zullen het niet eens merken! Joepie!

Mijn grootste wens (en ik denk dat ik hier namens alle honden kan spreken) is dat mensen verder zullen kijken dan mijn medische status en de prachtige, lieve hond zien die ik ben.

Ik heb heel veel liefde te geven en ik ben meer dan klaar om het opvangcentrum in te ruilen voor een liefdevolle familie.

LET'S HOME THEM ALL