menu
story_image1

EN DE OSCAR GAAT NAAR … OSCAR!

Het begon allemaal met een droom, een schattige asielhond die luistert naar de naam Oscar* en een Zuid-Afrikaanse met een passie en vastberadenheid die grenzen aan het ongelofelijke!

*Zoals het begeerde gouden beeldje, bewonderd door zovelen die hun sporen hebben achtergelaten op de rode loper … hoewel Oscar oorspronkelijk een andere interpretatie gaf aan het achterlaten van sporen op een loper…

Er is geen twijfel mogelijk: deze speciale, geadopteerde straathond zat achter de knotsgekke beslissing van Joanne Lefson om hem mee te nemen op de World Woof Tour, waarbij 42 landen verspreid over 5 continenten bezocht werden om de adoptie van honden te promoten. De twee zijn zelfs getrouwd in Vegas! Oscar heeft haar ook geïnspireerd om het WOOF Project** op te richten, een eerbetoon aan de hond die zoveel inspiratie in haar leven bracht; en in dat van vele anderen!

**WOOF Project (Zuid-Afrika) is het adoptie initiatief georganiseerd door Oscar’s Arc, een officieel erkende non-profit organisatie die als doel heeft om de adoptie van honden te promoten en hondenlevens te redden. WOOF Project plaatst hen in de belangstelling, zodat ze een nieuwe thuis en een nieuw leven kunnen vinden. En als dit ongelooflijk succesvolle adoptieproject zoveel hondenlevens kan redden in Zuid-Afrika, waarom brengen we het dan niet naar Europa … en naar de rest van de wereld … ?!

En zoals de vele sterren van het grote scherm die ons betoveren met hun avonturen, gelach en heldhaftige acties en onze harten veroveren, zo heeft Oscar dit ook gedaan … hij is niet alleen een enorme inspiratie, maar raakt ons ook in ons hart. Wie kan er ‘neen’ zeggen tegen het adopteren van een toekomstige superster zoals Oscar … en zovelen hebben het ons al voorgedaan! Gelukkig heeft Joanne het levensreddende, Oscar-waardige optreden in het asiel gezien. Bedankt, Joanne, vanuit de grond van ons hart, voor het redden van Oscar, maar nog belangrijker, voor het redden van zoveel honden als Oscar met het WOOF Project!

Voor meer informatie: https://oscarsarc.org/

ADOPTIEHONDEN ZIJN DE BESTE!

HET DOORBREKEN VAN DWAZE MYTHES ROND HONDENADOPTIE

Het is een algemeen gekende mythe om te denken dat honden uit opvangcentra op de één of andere manier beschadigd zijn. Dit is simpelweg niet waar … gewoon flauwekul!

De meeste honden in de asielcentra zijn hier niet door hun eigen schuld terecht gekomen. De redenen dat ze daar beland zijn variëren van financiële moeilijkheden, echtscheiding, een overlijden in de familie of een wijziging in de familiale situatie … of hun baasje besefte niet hoeveel tijd en aandacht een hond nodig heeft en verdient. Of nog erger, ze zijn de ‘overschotjes’ van honden die gekweekt worden voor grof geld!

De meeste asielhonden zijn reeds zindelijk, afgericht en klaar om naar hun nieuwe thuis te vertrekken! Dit is vaak te danken aan het harde werk van de opvanggezinnen en de vrijwilligers in de opvangcentra, maar ook omdat sommige honden al eerder een thuis gehad hebben. Dit maakt de overgang naar jouw thuis veel gemakkelijker.

Denk eraan, wij zijn matchmakers die al het mogelijke zullen doen om jou te verenigen met jouw ideale nieuwe beste vriend.

Bedankt om de adoptie van een hond te overwegen en help ons alsjeblieft om deze belachelijke mythes over asielhonden uit de wereld te helpen!

MYTHE 1:

Asielhonden zijn beschadigd of hebben problemen.

REALITEIT:

Honden worden achtergelaten omwille van verschillende redenen en meestal hebben deze niks te maken met de hond zelf. De meest voorkomende reden om een hond op te geven is een verhuis. Een andere reden is ‘’geen tijd’’.

MYTHE 2:

Ik kan enkel een ‘’gekruist mormel’’ krijgen.

REALITEIT:

Ongeveer 25% van de asielhonden zijn raszuiver en verschillende reddingsorganisaties die zich richten op specifieke rassen hebben raszuivere honden. Broodfokkers die beweren dat ze raszuivere dieren leveren, verkopen vaak dieren die geboren zijn uit inteelt. Hierdoor wordt er geen aandacht besteed aan het voorkomen van genetische problemen. Honden die een mengeling zijn van verschillende rassen hebben minder last van inteelt, waardoor ze in het algemeen minder genetische aandoeningen overgeërfd hebben. Dit leidt dan weer tot minder en lagere dierenartsrekeningen en gelukkigere honden! En we moeten het wel vragen: waarom zou je geen schattige kruising willen?

MYTHE 3:

Als je een hond niet zelf hebt opgevoed, heb je er ook geen goede band mee.

REALITEIT:

Dit klopt niet. Een hond zal zich zeer snel hechten aan jou en een deel gaan uitmaken van de familie, op eender welke leeftijd. Als je een volwassen hond adopteert, weet je vaak ook al of hij goed overweg kan met kinderen, pluizige of mensenkinderen, of dat hij een leuk loop-, wandel-, of knuffelmaatje wordt.

Nog niet helemaal overtuigd?

Contacteer ons: info@woofproject.eu


story_image3

JE BENT MOOI, PERFECT, PRECIES ZOALS JE BENT.

Laten we deze woorden uitspreken en ook geloven, voor onszelf, voor elk levend wezen … maar vooral voor hen die een hard leven achter de rug hebben.

Mensen die opgegroeid zijn in armoede, een beperking hebben, geadopteerd zijn, … zoeken geen medelijden en willen ook niet anders behandeld worden omwille van deze moeilijkheden. Het enige dat ze van jou vragen is liefde en respect. Dit geldt ook voor dieren. Zij zijn zelfs extreem gevoelig voor de energie van mensen; ze voelen angst, verdriet, medelijden, liefde, vreugde, … feilloos aan.

Waarom gebruiken reddingsorganisaties dan droevige verhalen en nog droevigere foto’s wanneer ze de adoptie van honden promoten?

Over het algemeen geldt de regel: hoe triester het verhaal, hoe sneller een dier geadopteerd wordt. Ik kan dit begrijpen. We moeten dieren redden en ervoor zorgen dat ze zo snel mogelijk geadopteerd worden, zodat ze een liefdevolle thuis krijgen.

Maar het probleem hierbij is dat we daardoor al onze aandacht op het negatieve richten. We wekken medelijden op, waardoor we alleen maar bijdragen aan de misvatting dat alle honden uit opvangcentra beschadigd zijn. Net zoals bij mensen helpt het verleden om karakter op te bouwen, maar het definieert ons niet. Honden zijn zeer veerkrachtig; ze leven in het nu; zelfs de ergste vorm van mishandeling kan geheeld worden met wat geduld en liefde.

En het is een feit dat de meerderheid van de asielhonden gelukkige, gezonde dieren zijn die houden van plezier maken. En die vreugde willen ze ook delen.
Het is tijd om de status quo te veranderen. Laten we onze aandacht richten op het positieve en de wereld laten zien dat ook dieren uit opvangcentra fantastisch gezelschap zijn. Dit is de missie van WOOF Project.
#dogadoptionjoy
#wooflovewoof